Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ποντικοδρόμιο….



Αθηνά, για τα μάτια σου μόνο….


Σύνθετη λέξη: από το «ποντίκι» και το «δρόμος» ή «διάδρομος». Που θα πει ένας δρόμος για να τρέχουν να παίζουν να προσγειώνονται ή να απογειώνονται τα ποντικάκια μας. Οι αγγλοαμερικάνοι το λένε Μouse pad  και το επίσημο google-o-μεταφραστήρι μας λέει ότι πρόκειται για:
ποντικό - προσκεφαλάκι
            - δεσμίδα διά σημειώματα
            - συνθήκη
Αλλά και ως ρήμα:
ποντικό – βαδίζω
            - παραγεμίζω
            - πεζοπορώ
Διαλέξτε και πάρτε…. Εμένα πάντως με καλύπτουν όλες οι παραπάνω εκδοχές, μιας και πρόκειται για ένα μπλόγκ που ξεκινάει μια διάθεση παιχνιδιάρική. συνεργατική και κολεκτιβιστική, καθ’ ότι  είναι και crisis chic. Γιατί είναι ένα μπλόγκ που όσοι φίλοι θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν θα υπογράψουν ποντικό - "συνθήκη", να ποντικό – γεμίσουν "δεσμίδας δια σημειώματα" με τα δικά τους κείμενα, να ποντικό –"βαδίσουν" - "πεζοπορήσουν" μαζί, να ποντικό – "παραγεμίσουν" το μπλογκ με ιδέες και σχέδια, μέχρι να αποκοιμηθούν στο ποντικό – "προσκεφαλάκι" τους, ας κοπιάσουν.


Ουφ κουράστηκα καλέ. Καληνύχτα. Σε φιλώ.


12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος01:23

    Ω! Τι τιμή! Ένα κείμενο για εμένα! Μιλ μεγσί!
    Και με λινκ παρακαλώ! Έχω εντυπωσιαστεί τα μέγιστα με αυτές τις προόδους!

    Καλορίζικο το βλογ σου αγαπητό ποντικοδρόμιο!
    Ωραίο και ευήλιο περιβάλλον βλέπω, σε χρωματάκι ξεκούραστο για τα πρεσβυωπικά μάτια και με την διακριτική παρουσία ποντικιώνε στο πλάι, που μάλλον ψάχνουν να βρουν τους διαδρόμους τους.
    Εύχομαι να αποκτήσεις όσους συνεργάτες επιθυμείς (κολεκτίβα συνεργατώνε) και να ποντικοδρομείτε όσο καιρό σας κάνει κέφι!

    Εγώ εν τω μεταξύ, θα το πω και στους φίλους μου Μαρινάκι Ζέας, Σήφη, Δημοσιογράφο κ.λπ. να περάσουν να σου κάνουν την επίσκεψη.
    Να θαυμάσουν κι αυτοί το εξαιρετικό περιβάλλον του ποντικοδρομίου!

    Μα θαρρώ αρκετά έγραψα. Μην είναι το σχόλιο μεγαλύτερο της αναρτήσεως! Διότι, τι θα πει κι ο κόσμος!

    Και πάλι καλορίζικο!

    Καλό σου βράδυ αγαπητό ποντικοδρόμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. who created this monster?.... Ευχαριστώ πολύ καλή μου νεραϊδονονά,δεν με καμάρωσες που βρήκα και τα λινκ και τα πάντα; Τέτοιο ξενύχτι και μελέτη, ούτε στις πανελλήνιες.
      Φχιου!!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό με το savoir vivre της μπλογκοκατάστασης πρέπει να μου το εξηγήσεις αναλυτικά, γιατί νομίζω έχω υποπέσει πολλάκις σε θανάσιμα αμαρτήματα. Ξέρεις εσυ….

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20:58

      Αγαπητό Πον Τίκι,
      Θερμά συγχαρητήρια για την διόρθωση του προφίλ σας! Άι αμ σπίτσλες με τις προόδους που έχεις κάνει! Όσο για τα υπόλοιπα θα σου τα εξηγήσω αναλυτικά, αλλά κάποιος πρέπει να μου το θυμίσει για να το κάνω!

      Διαγραφή

    4. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω.....

      Διαγραφή
  2. Γεια. Εμένανε με πήρε η κατέ τηλέφωνο και μούπε να μπω εδώ και να πω ενα γειά.Δε μούπε που θα ρχόμουνα κι ευτυχως δε κράταγα καμιά φάκα μαζι μου νάχουμε άλλα!!!!!!! κι επειδή δε ξερω τι άλλο να γραψω σου γραφω αυτό:

    Η γάτα παίζει θέατρο και λέει στο ποντίκι
    αν έρθεις λίγο πιο κοντά σου ξύνω εγώ τη μύτη

    Κι εσύ αν θέλεις χάιδεψε τα άσπρα μου μουστάκια
    κι εγώ σου δίνω δυό φιλιά στα γκρίζα μαγουλάκια

    Αν κάνω αψου! μη φόβηθεις θα είναι από το κρύο
    κι αν δείς το στόμα μου ανοιχτό να πείς πως είναι πλοίο

    Να μπείς ν αράξεις ξαπλωσε κοιμήσου όσο σ' αρέσει
    κι αν μπούν οι μηχανές μπροστά να πας στην πρώτη θέση

    Αν παίζεις γάτα θέατρο να σε χειροκροτήσω
    να φέρω και τους φίλους μου για να σ' ευχαριστήσω

    Μα αν θες να γίνεις φέρυ μποτ για γκρίζα ποντικάκια
    τρελός νονός σε βάφτισε με κόκκινα μουστάκια!

    Αντε καλοτάξιδο το μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βούρκωσα... Τέτοια τιμή;
      Μαρίνα σας θαυμάζω χρόνια από μακριά και τώρα να έρχεστε επίσκεψη και μάλιστα πρώτη και καλύτερη και με δωράκι; Με τις καρτέλες τα παίρνω για να συνέλθω...
      Υ.Γ. Ξέχνα τη φάκα και πιάσε καμιά στάκα....

      Διαγραφή
    2. Βούρκωσες; Σιγα μη σκισεις και κανα καλτσον!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21:00

      @Μαρίνα Ζέας
      Καλά ρε συ Μαρινάκι Ζέας... Δεν ντρέπεσαι λίγο; Πρώτη μέρα που μπήκες εδώ πέρα μέσα και μιλάς για σκισμένα καλσόν στο Πον Τίκι; Τι συμπεριφορές είναι αυτές; Αίσχος!

      Διαγραφή
    4. Ησυχία κορίτσια, θα μου το γκρεμίσετε το τσαρδί και έκανα μέρες να το χτήσω. ‘Ασε που βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση. Βλέπω παντού το πορτοκαλί τετραγωνάκι με το Β στη μέση....

      Διαγραφή
  3. Δεν έχει πιο πίσω. τρίτο καλως σας βρήκα, αλλα που ειναι το γλυκό, περικαλώ! Γιατί το τάξατε κυρ (είστε κύριος ή ποντίκα? τελικώς, εμενα μποιός θα μου τη λυση την απορία), Τίκι μου. Και Πον οπως Πον πον ενα πράμα?
    Νεραίδο τι? η ΚυριΑΘΗΝΑ? καλα! περάστε και αυριο για καφέ...!!!!

    καλησπέρα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκανα την βόλτα μου, ήπια τον καφέ μου σ’ εκείνο το υπέροχο φλιτζάνι με τα τριαντάφυλλα, το κάτω-κάτω, ελπίζω να μην έκανα καμιά ζημιά, κεράστηκα και γλυκάκια μέχρι να σκάσω… Δεν έτυχε να συναντηθούμε για τα περεταίρω, διότι το μάτι μου έπεσε σε κάποιους της οικογενείας μου (αυτός κι αυτή και ένα άλλο), με τους οποίους έχουμε κάποιες διαφορές για κληρονομικά και αναγκάστηκα να φύγω κάπως βιαστικά. Εις το επανιδείν λοιπόν….

    ΑπάντησηΔιαγραφή