Τι κάνετε εσείς εδώ?


Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας 

και καλώς προσγειωθήκατε στην πίστα του πονικοδρομίου μας. 

   Αυτό το μπλόγκ ξεκινάει σαν ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι γραφής ανάμεσα σε φίλους. Άλλους παλαίμαχους, άλλους κατά φαντασίαν και άλλους νεόκοπους του κυνηγιού των λέξεων και των φανταστικών ηρώων. 

  Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Παραμυθάδες απ’ τα βάθη του χρόνου, τροβαδούροι του μεσαίωνα, παρέες ντανταϊστών στα Παρισινά καφέ του μεσοπολέμου, αλλά και φοιτητοπαρέες στα καφέ των Εξαρχείων και σύγχρονοι διαδικτυακοί crowdwriters πειραματίστηκαν και εξακολουθούν να πειραματίζονται με την ιδέα της συλλογικής συγγραφής. 
  
  Το μέσο: Ο blogger. Για την διαδραστική δυνατότητα που μας προσφέρει να επικοινωνούμε μεταξύ μας, αλλά και με άλλους φίλους που πιθανόν να ενδιαφέρονται να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία αυτή. 

   Οι συνεργάτες: Κοιτάξτε δεξιά. Στο πρώτο αυτό project οι δράστες είμαστε πέντε. 

   Οι κανόνες: Ένας από εμάς ξεκινάει μια ιστορία. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο επόμενος κ.ο.κ. μέχρι να ξαναρχίσει ο κύκλος. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πάρει την πλοκή και τους ήρωες και να τους συμπεριφερθεί κατά τη βούλησή του, όπως και όπου η φαντασία του τον οδηγήσει, μέσα σε 500 το πολύ λέξεις – ο μόνος περιορισμός που τίθεται . Η ιστορία οφείλει να ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους. 
  
 Τα σχόλια: Ναι, εδώ είναι που χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού. Και δεν μιλάμε για απλή κριτική - που καλή είναι και τη χρειαζόμαστε. Θέλουμε και τις ιδέες και τις προτάσεις σας, γιατί όχι, και τους ευσεβείς σας πόθους για την τροπή και την εξέλιξη της ιστορίας μας. Ακόμα και αν εμείς, ασεβέστατα, δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε πάντα ή και πιστά…. 

                                                                                                    Οι Ποντικοδρόμοι