Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

2.


   -ΔΑΙΜΟΝΕΣ! Φώναξε η Έλλη δυνατά και ο κόσμος άρχισε πανικόβλητος να τρέχει να κρυφτεί. Η μυστηριώδης φιγούρα του άντρα, έγινε ξαφνικά ένας γκρίζος καπνός και άρχισε να πετάει πολύ γρήγορα πάνω από τα κεφάλια όλων. Ο Αντρέας προσπαθεί να περάσει ανάμεσα στους ανθρώπους που έτρεχαν να σώσουν την ζωή τους και να φτάσει την Έλλη. Την ίδια στιγμή παρατηρούσε τον καπνό του Δαίμονα που στροβιλιζόταν σε όλο τον χώρο με τεράστια ταχύτητα, όταν ξαφνικά… ο Δαίμονας έκανε βουτιά και σκέπασε την Έλλη. 
  -Οχιιιιιιιιι! Φώναξε ο Αντρέας μα ήταν πολύ αργά. Η Έλλη είχε εξαφανιστεί μέσα στον καπνό του Δαίμονα και η Κυρία Μάρθα ήδη τον έσερνε μέσα στο υπόγειο καταφύγιο του εμπορικού κέντρου.  
   Λίγη ώρα μετά ήταν στριμωγμένος με εκατοντάδες άλλους σιωπηλούς ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.
   -Κάνεις φασαρία, ξέρεις ότι η Έλλη δεν θα ξαναγυρίσει. Του ψιθύρισε η Κυρία Μάρθα με ψυχρότητα. 
  Έτσι είχαν μάθει να ζουν στην Γκόθαμ πάνω από δυο δεκαετίες. Ήταν ένα ομιχλώδες πρωινό του Γενάρη όταν πρωτοεμφανίστηκαν αυτά τα πλάσματα. Άλλοι τα αποκαλούν Δαίμονες, άλλοι τα αποκαλούν Γκρίζους μα επίσημα λέγονται Νέμπιας. Οι Νέμπιας έχουν την μορφή γκρίζου καπνού, αλλά πολλές φορές παίρνουν την μορφή ανθρώπων είτε ζώων και ανακατεύονται με τους Ανθρώπους. Όποιος βρεθεί μέσα στον καπνό τους, εξαϋλώνεται. Από εκεί και πέρα λίγα πράγματα είναι γνωστά για τους Νέμπιας. Είναι άγνωστο το πώς πολλαπλασιάζονται… Δεν έχουν καν βρει ποιο είναι το αδύναμο σημείο τους. Στην αρχή πολλές ομάδες συστάθηκαν για να τα σκοτώσουν, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του Αντρέα και τα δυο μεγάλα αδέρφια, αλλά η μοίρα όλων ήταν η ίδια. Τώρα πια η πόλη έχει μάθει να ζει με τον τρόμο. Όσο και να προσπαθούν να ξεχαστούν με ανούσια πράγματα της καθημερινής ζωής, έχουν τα μάτια τους ανοιχτά γιατί ξέρουν πως δίπλα τους, μπορεί να βρίσκεται ένας Νέμπιας με την μορφή ανθρώπου… ή με την μορφή του αδέσποτου γλυκού σκύλου που πλησιάζει για χάδια τους περαστικούς. Και όταν αποκαλυφθεί πως βρίσκονται ανάμεσα τους, όλοι τρέχουν να κρυφτούν σε καταφύγια που υπάρχουν υποχρεωτικά σε κάθε δημόσιο χώρο. Όχι πως τους παρέχουν ασφάλεια, έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε καταφύγια, απλώς ξεγελάνε τον τρόμο τους. Όταν δε η ομίχλη πέσει, τότε κλείνονται στα σπίτια τους και η Γκόθαμ γίνεται μια πόλη φάντασμα αφού, με την μορφή καπνού, οι Νέμπιας είναι κυριολεκτικά αόρατοι και μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε. 
    Πίσω στο καταφύγιο που βρισκόταν ο Αντρέας, κανείς δεν ήξερε πόση ώρα είχε περάσει μέσα στο σκοτάδι και την σιωπή. Κάποιος αποφάσισε να ανοίξει δειλά τις βαριές πόρτες, κοίταξε τριγύρω και αφού δεν είδε κανένα ίχνος από το Νέμπιας, έκανε νόημα στους υπόλοιπους να βγούνε. Μέσα σε λίγα λεπτά όλα είχαν γυρίσει όπως πρώτα: Το ψεύτικο χιόνι, η άνοστη μουσική, η ηχητική εκείνη λάσπη. Και όμως για τον Αντρέα τίποτα πια δεν ήταν ίδιο. Η Έλλη είχε χαθεί για πάντα. Κοιτούσε τους ανθρώπους να ψωνίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
   -Μα πως μπορείτε να συνεχίζετε έτσι; Πως; Φώναξε μα κανείς δεν του έδωσε σημασία. Θα εκδικηθώ Έλλη για τον χαμό σου… Ψιθύρισε ανάμεσα στα δόντια του… Θα το δεις…



                                                                    …συνεχιζεται…

11 σχόλια:

  1. …την τύχη μου μέσα (ορισμός): είμαι κομμουνιστής, 40αρης, με κοιλίτσα, υποαπασχολούμενος ως Μπάτμαν σε σαχλό υπερκατάστημα, μένω με τη μάνα μου-η οποία ενίοτε παρεμβαίνει και στη δουλειά μου, σέρνοντας με στα καταφύγια, ορφανός από πατέρα και μοναχογιός –καθότι τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια μου τα πήρε και τα σήκωσε, σε μια πόλη που δεν μπορείς να εμπιστευτείς ούτε καναρίνι, και εσχάτως έχασα και την Ελλη –που θεός ξέρει τί κουμάσι ήταν- και πρέπει να τρέχω να εκδικούμαι τον χαμό της…

    Μπράβο φίλε ΜεΦτερά, μας την έκατσες… Άντε τώρα να δούμε πώς θα ξεφορτωθούμε αυτούς τους τύπους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να κάνεις; Ζούμε σε ομιχλώδης καιρούς! Και ο Αντρέας ίσως χρειάζεται οδηγητή....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20:36

    Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι... Καλά, σοβαρά τώρα; Τους την πέσανε οι Νέμπιας; Καλά, μιλάμε την βάψανε! Δεν θα την βγάλει καθαρή ο σύντροφος. Μιλάω εκ πείρας. Νομίζω ότι έχω κι εγώ έναν Νέμπια στο σπίτι που κατοικώ. Έχει τη μορφή αρσενικού γιορκσάιρ, αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγο πριν την εγχείρηση αλλαγής φύλου και είναι πολύ γλυκός και πλησιάζει για χάδια. Ακριβώς όπως ένας Νέμπια μεταμορφωμένος σε σκύλο!
    Οπότε τι να πω; Καλά ξεμπερδέματα στον σύντροφο και ας ελπίσουμε ότι οι Νέμπια δεν έχουν απαγάγει την Έλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το προσέξεις το σκυλί! Ειδικά αν το χάνεις που και που και δεν ξέρεις που εξαφανίζεται! Αν πάλι το πας στην ομίχλη και δεν το βλέπεις, είναι σχεδόν σίγουρο σημάδι πως είναι Νέμπιας! Θα περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα για τον σκύλο σου, ίσως έτσι βοηθήσεις και τον Αντρέα για το πως θα ξεφορτωθεί αυτά τα πλάσματα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18:42

      Στην ομίχλη,ε; Δεν το έχω παρατηρήσει, αλλά έχω να καταθέσω ότι κάποιες φορές τρομάζουμε να το δούμε και μέσα στο σπίτι. Από την άλλη δεν έχω παρατηρήσει να βγάζει καπνούς από κάπου. Ούτε από τη μύτη, ούτε από τα αυτιά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω αρχίσει και τρομοκρατούμαι. Κι αν είναι Νέμπιας ποία η θέση μου; Το λυπάμαι να το ξεπαστρέψω. Και με ποιο τρόπο άλλωστε; Λες να το διώχνει το σκόρδο; Τις προάλλες που είχαμε μπακαλιάρο-σκορδαλιά παρατήρησα ότι δεν ήλθε στην κουζίνα, αλλά ούτε και εξαερώθηκε. Άσε... Είναι μια που δεν την χωνεύω. Μάλλον θα της τον πουλήσω!

      Διαγραφή
    3. Λες η απάντηση λοιπόν να βρίσκεται στο Τζατζίκι; Να δεις που τα σουβλατζίδικα στο gotham θα κάνουν χρυσές δουλειές! Όσο για τον σκύλο σου, κράτα τον μέχρι να επιβεβαιωθούν οι υποψίες σου! Στο κάτω-κάτω μπορεί να εκπαιδεύονται οι Νέμπιας-σκύλοι, είναι κρίμα να χάσεις ένα φονικό όπλο από τα χέρια σου!

      Διαγραφή
  3. Ανυπομονώ να δω πως θα εκδικηθεί!!
    Αγρίεψαν τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει αν τελικά εκδικηθεί ή θα αράξει στην πολυθρόνα να διαβάζει την εφημερίδα του... Επαναστάτης σου λέει μετά...

      Διαγραφή
  4. Αγιούτε χριστιανοίιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!Είναι μια γάτα καλέ στη γωνία και σας παραφυλαει!!!!!!!!!! Χαμπαρι δε πήρατε;;;;;;Δε σκιάζονται τα ποντικια τις γάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρεμία! Ηρεμία! Έχουμε στο Ποντικοδρόμιο και μια SpyCat που μας κατασκοπεύει! Αλλά όσο φιλική και να μας το παίζει, εγώ σαν Ιπτάμενο Ποντίκι, κρατάω...το ύψος ασφαλείας! Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου ορμήσει....

      Διαγραφή
    2. Γάτα είναι; Δε σου μοιάζει με Νέμπιας μεταμορφωμένο; Λες να ξέρει πού είναι η Έλλη;

      Διαγραφή