Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

3.



‘‘ Κάτοικιοι του Γθόκαμ ήθρε η ώρα να τειώσυλεομε με σας.
Κρυτετφίε, χταθείε στα λιαγμούα και στις ενέλεεις σλέπηις σας
Μια από ατυές τις μρέες , άμαυλοι  θα σας φμάε όολυς μζαί
Ατηνόοι πιμέναερτε εάμς να σας τραήκνουαουσμε, να πεάρι
μφορή και χώμρα η κοκμοαρίη κατιχεκκή σας ύξπαρη..’’

       Ανακαλύφθηκε το επόμενο πρωί από τους πρώτους διαβάτες που μαζεύτηκαν τριγύρω διστακτικά αλλά και γεμάτοι περιέργεια. Σκαλισμένο σε μια σχεδόν υπέρυθρη μεταλλική πλάκα ακριβώς κάτω από τον ανδριάντα του Μπάτμαν κι αποκρυπτογραφήθηκε τελικά το μήνυμα από τον κύριο Τάκη  τον μισότρελο βοσκό και θειο του Αντρέα.  Και συνέχιζε:

‘‘ Είμαστε οι Νέμπιας... σοφή τροφή των φόβων σας.
Πανάρχαιοι και παλαιοί, παντοδύναμοι και ισόθεοι
Πλάσματα της φαντασία σας και πιο πραγματικοί κι από τον ίδιο σας τον πόνο
ΧΑ !!Υπάρχετε γιατί σας αφήνουμε να ζήσετε – όμως όχι άλλο πια.!!!
Θα σας φάμε, θα σας εξαφανίσουμε όλους μαζί..
Καλέστε, φωνάξτε τους μίζερους Σούπερ ήρωές σας τον Σπαιντερμαν , τον Σούπερμαν, τον Ποπάι η τον μέγα -ας γελάσω- Τοξικό εκδικητή να δοκιμάσουν και αυτοί να σταθούν απέναντι μας !

Διαλιέξτε όμως: τον τρόμο και τον ολοκληρωτικό αφανισμό ή….την σωτηρία σας!!!

Απαλλαγείτε από την παρουσία μας για πάντα αποκαλύπτοντας το μεγάλο μυστικό της πόλης σας. Αποκαλύψτε μας τα ευρήματα των ανασκαφών και όλους εκείνους του τρελούς επιστήμονές σας και θα σας αφήσουμε να ζήσετε ειρηνικά όπως πρώτα, πληρώνοντας τους φόρους και τα χαράτσια σας…’’

    Ο κύριος Οικονόμου ο Δήμαρχος του Γκόθαμ κάλεσε έκτακτη συνέλευση εκείνο το βράδυ στο δημαρχείο - ένα παλιό ξύλινο αναγεννησιακό κτήριο καταμεσής της παλιάς πόλης -και διάβασε περίεργα ατάραχος το μήνυμα των Νέμπιας σε όλους τους πολίτες που αμίλητοι και φοβισμένοι έτρεμαν σαν τα φύλλα του δέντρου  που τα σαρώνει το ελαφρύ αεράκι..

-Διάλειμμα 5 λεπτών να πάρουμε αποφάσεις, αναφώνησε ο κ. Οικονόμου. 

Καμία απάντηση όλοι είχαν σαστίσει από τα λόγια των δαιμόνων.

Λίγο έξω απ’τα πολύβουα πηγαδάκια του  πλήθους ένας ψηλός ξερακιανός μεσήλικας με γυαλιά και σγουρή κοτσίδα στεκόταν όρθιος πίσω από το πλήθος και αφού έβαλε την εφημερίδα που κρατούσε ανάμεσα στα σκέλια του προσπάθησε, δοκίμασε, υπέθεσε να στρίψει ένα τσιγάρο !!

Αλίμονο όμως το Γκόθαμ ήταν η μοναδική πόλη του γνωστού κόσμου που απαγορευόταν το κάπνισμα δια ρόπαλου και δια νόμου. Δηλαδή τι απαγορευόταν....  .... πρακτικά κανένας δεν κάπνιζε. Αν κάπνιζες ήσουν δαίμονας η τρομοκράτης !

Και μόνο η αναφορά του- κι ας μην κάνω κατάχρηση της λέξης καλύτερα-προκαλούσε πανικό και τρόμο σαν να βλέπεις τους Νέμπιας μπροστά σου!

Αλλά τι ! Με μιας ο ψηλός τύπος εξαφανίστηκε μέσα σε χαχανητά και πυκνούς μοβ καπνούς που στροβιλισμένοι υψώθηκαν κατευθυνόμενοι προς τον ουρανό.

     Κάτω από το μνημείο του Μπάτμαν σκεπτικός ο Αντρέας   μισοδακρυσμένος ψιθύριζε το όνομα της Έλλης. Κάτι έπρεπε να κάνει. Αύριο θα γινόταν  το μνημόσυνο του Μπάτμαν.

 Ο Υπερήρωας έγινε ο πολιούχος του Γκόθαμ μετά την άνανδρη εξαΰλωσή του ανήμερα των γενέθλιων του. Μαζί του χάθηκε κι ο Οrgasmo που ήρθε να του ευχηθεί…

-Θειε Τάκη ! μουρμούρισε έκπληκτα αλλά συγκρατημένα ο Αντρέας σαν να ξύπνησε από ύπνο Βαθύ.

Μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης ο μισότρελος - μισοεπιστήμονας - μισοεφευρέτης ο μισοβοσκός θειος Τάκης με πέτρες, κοπριά, άχυρα, ξύλα, λαμαρίνες -κι ίσως όχι μόνο - συνέχιζε με αγωνία τις παλαβές του εφευρέσεις…


                                                          Συνεχίζεται...

9 σχόλια:

  1. Oλοι οι ήρωες είναι ανήμποροι μπροστά στους Νέμπιας... Και τώρα κάτι ζητάνε... Ποιος ξέρει τι είναι αυτό και γιατί τους είναι χρήσιμο... Και εκείνος ο μωβ καπνός; Είναι άλλο είδος Νέμπιας εκείνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20:16

    Οικονόμου... Οικονόμου... Έχει καμιά συγγένεια με τον εφοπλιστή, ιδρυτή και διαχειριστή της ναυτιλιακής εταιρείας DryShips, που είναι μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της ναυτιλίας και η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Γιώργο Οικονόμου ο Δήμαρχος ή είναι απλή συνωνυμία;

    Ανησυχώ για τον ρόλο που πιθανά να παίξει ο καπνιστής ψηλός ξερακιανός μεσήλικας με γυαλιά και σγουρή κοτσίδα.
    Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι είναι απεσταλμένος των Νέμπιας.

    Από την άλλη σκέφτομαι ότι κάτι θα βρει ο θείος Τάκης και θα εξολοθρεύσει όοοοοολους τους κακούς!

    Πότε είπαμε είναι του Αγίου Μπάτμαν, μεγάλη η χάρη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ειπες τώρα!!!!!!!! Τ μοβ καπνοί , τι εκδικιτές, τι αη μπάτμαν, τι εφευρέτες, τι δημαρχαίοι!!!!!!! Καλά της πουτάνας γίνεται κει πέρα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω απορίες:Το όνομα Οικονόμου, μου είναι γνωστό από το Κόμμα; Ο ψηλός, ξερακιανός είναι σε ηλικία γάμου, ή να ψάχνω αλλού; Τί καπνό φουμάρει και τον πιάνουν τα χάχανα; Ο Άη Μπάτμαν είναι νεομάρτυρας;
    Εγώ πάντως είμαι με τον Τοξικό Εκδικητή, είμαι σίγουρη πως αυτός θα μας σώσει. Είναι και σέξι...
    Άντε βρε Ο' Δέντρο, γύρνα από το χωριό να δώσεις διευκρινίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας Από μακριά ! Σας παρακολουθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας Από μακριά ! Σας παρακολουθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο χωριο μου κανεις δεν ηξερε τιποτα για τους Νεμπιας αν και ηταν καθε πρωι τυλιγμενο στην ομιχλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 30 φλεβαρη του αη μπατμαν μεγαλη η χαρη του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ Νέμπιας κατέλαβαν και το κομπιούτερ μου... Προσπαθώ να γράψω Ο&#39 και δεν μ' αφήνουν. Τοξικέεεε σώσε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή