Σάββατο 26 Απριλίου 2014

3.



ΝΕΑ  ΥΟΡΚΗ,  27 Νοεμβρίου 1930


Τα μάτια όλων καρφώθηκαν στην πίστα καθώς έκανε την εμφάνισή της η Λίμπυ Χόλμαν.  Ντυμένη με ένα στενό, διάφανο φόρεμα, κεντημένο με πούλιες και έντονα βαμμένη, ήταν μια από τις πιο όμορφες και ποθητές γυναίκες της νύχτας στην Νέα Υόρκη του μεσοπολέμου, της τζαζ και της ποτοαπαγόρευσης.

Ο Πωλ την είχε δει στις αφίσες του μαγαζιού και είχε ακούσει τις φήμες που έλεγαν ότι ήταν φιλενάδα του Τζάκ Ντάιαμοντ , ενός από τους αρχηγούς της Μαφίας της πόλης. Το να την βλέπει όμως από κοντά ήταν άλλο πράγμα.  Η θεϊκή φωνή της σε συνδυασμό με την εμφάνιση  τον έκαναν να μην μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του από επάνω της. 



«Σύνελθε», είπε νοερά στον εαυτό του, «είναι πολύ έξω από τις δυνατότητές σου. Ούτε που να το σκέφτεσαι». Παρ όλα αυτά η φωνή της λογικής δεν εισακούστηκε και ο Πωλ συνέχιζε να την κοιτάζει μαγεμένος.

Η Λίμπυ κατέβηκε από την πίστα και άρχισε να τραγουδάει και να χορεύει ανάμεσα στο κοινό που την αποθέωνε. Ο τύπος που καθόταν στο μπαρ δίπλα από τον Πωλ πρέπει να βρισκόταν ήδη στο πέμπτο ποτό της βραδιάς. Τα ρούχα του ήταν τσαλακωμένα , η γραβάτα του λυμένη και τα μάτια του γυάλιζαν  από το αλκοόλ. 

« Για δες  αδερφάκι μου ! Τι κουκλάρα!» , είπε δίνοντας μια αγκωνιά στο πλευρό του Πωλ. «Πάω στοίχημα ότι πάει γυρεύοντας!»  Και καθώς η Λίμπυ έφτασε κοντά τους, την άρπαξε, έχωσε το χέρι του στο αποκαλυπτικό ντεκολτέ της και την φίλησε άγρια στο στόμα.


Η κοπέλα  έστρεψε θυμωμένη το κορμί της για να ξεφύγει από αγκάλιασμα του μεθυσμένου και άφησε μια κραυγή αγανάκτησης.

Ο Πωλ, χωρίς να σκεφτεί στιγμή τι έκανε, έδωσε ένα γερό άπερκατ στον  διπλανό του και τον έριξε νοκ άουτ.   Τόσοι μήνες σκληρής δουλειάς στην οικοδομή του είχαν χαρίσει σιδερένια χέρια και άλλωστε ο τύπος ήταν τύφλα και απροετοίμαστος για την επίθεση.

Την αμέσως επόμενη στιγμή, οι μπράβοι του μαγαζιού έκαναν την εμφάνιση τους και τον πήραν σηκωτό.Ο Πωλ είχε χάσει πια τη διάθεσή του για ποτό και αφού πλήρωσε γύρισε για να φύγει. Μπροστά του όμως στεκόταν ένας από τους σκληρούς  του μαγαζιού και του έκοβε το δρόμο.

«Η μις Χόλμαν  ζήτησε να σας δει» του είπε με ύφος που δεν σήκωνε αντίρρηση. Ο Πωλ τον  ακολούθησε απρόθυμα και διέσχισαν μαζί το πλήθος μπαίνοντας στα κακοφωτισμένα παρασκήνια του κλάμπ. Ο μπράβος τον οδήγησε μπροστά σε μια πόρτα και τον άφησε μόνο του.

Ο Πωλ δίστασε μια στιγμή,μην ξέροντας τι περίμεναν από αυτόν, αλλά με ένα ανασήκωμα των ώμων χτύπησε δυό φορές την πόρτα.

«Πέρνα», ακούστηκε μια βαριά αντρική φωνή από μέσα και ο Πωλ μπήκε στο καμαρίνι. Μπροστά του είδε εκτός από την Λίμπυ , που –αν ήταν δυνατόν- ήταν ακόμα πιο όμορφη τώρα που ήταν αμακιγιάριστη, και τον Τζάκ Ντάιαμοντ, τον φημολογούμενο φίλο της  διαβόητο για την συμμετοχή του στο εμπόριο όπλων και ποτών.
 


« ‘Ελα δω φίλε»  του είπε ο Ντάιαμοντ, « η κυρία θέλει να σε ευχαριστήσει».

« Δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο» ψέλλισε ο Πώλ.

« Μα πώς...» του είπε η Χόλμαν με καρφωμένα τα μάτια της επάνω του «Δεν υπάρχουν και πολλοί τζέντελμεν  στην δουλειά που κάνω, και υπάρχουν ακόμη λιγότεροι που θα τα έβαζαν με τον γιό του  Άντριου Μέλοουν , του πλουσιότερου άντρα της  Νέας Υόρκης. Θέλω να σου πω ότι εκτίμησα πολύ αυτό που έκανες!»

« Δε μου λες παλληκάρι» , συνέχισε ο Ντάιαμοντ, τι δουλειά κάνεις και πόσα πληρώνεσαι;»

Ο Πώλ το κοίταξε ζυγίζοντάς τον από πάνω ως κάτω. Ήταν αναμφίβολα ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος , αλλά – σκέφτηκε- τι στο διάολο,  δεν έβλαπτε να του πει.

«Δουλεύω στην κατασκευή του EMPIRE STATE και παίρνω 300 δολάρια την εβδομάδα» απάντησε.

« Έχω να σου κάνω μια πρόταση» συνέχισε ο γκάνκστερ,  κοιτάζοντάς τον έντονα.



Συνεχίζεται ……..

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13:06

    Μμμμμμμμμμμ, πολύ φοβάμαι ότι η Λίμπυ θα κάνει τον Πωλ να ξυρίσει μέχρι και το μουστάκι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δούμε λοιπόν τι έχει να προτείνει... Και για να δούμε τι θα νικήσει τελικά... Η πιο άνετη ζωή με χρήματα μέσα στο οικονομικό κραχ ή το όνειρο του για οικογένεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρωτας εμενα ψηφιζω το πρωτο και με τα δυο χερια. Οσο για τον Πωλ... δεν μπορω να παρω και ορκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14:31

    Πολλοί την λιμπίζονται την Λίμπυ και δεν θα της βγει σε καλό, να το δεις.... Θα τα πάρει ο μαφιόζος της και θα τα κάνει όλα Λίμπα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναψτε κανενα λιμπανι, νασωθει η κοπελα,καλε!!!

      Διαγραφή