Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

2. H Aυτοκράτειρα





Aγγλία – 16ος αιώνας

Η μυρωδιά της καμένης σάρκας είχε κατακλίσει ολόκληρη την μικρή επαρχιακή πόλη. Οι γυναίκες ούρλιαζαν καθώς τις έγλυφαν οι φλόγες στο κέντρο της πλατείας, ενώ ο κόσμος φώναζε δυνατά «Θάνατος! Θάνατος!». Ο ιερέας κοιτούσε απαθής σφίγγοντας στην αγκαλιά του το βιβλίο του. Μπορούσες να διακρίνεις την ευχαρίστηση στα μάτια του αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους. Όλους; Όχι. Όχι όλους. Στα μάτια της Αϊσλιν υπήρχε μια ανησυχία. Γνώριζε πολύ καλά ότι κάποια μέρα ίσως να ερχόταν και η σειρά της.
Πολλά είχαν αλλάξει στην Παλαιά Θρησκεία από τότε που ήρθε ο Χριστιανισμός. Από επικρατούσα θρησκεία τώρα είχε γίνει διωκόμενη. Από την πρώτη καύση των μαγισσών τον Αύγουστο του 1391, τώρα είχε προστεθεί και το Malleus Maleficarum, το βιβλίο με το οποίο οι χριστιανοί ιερείς έκριναν ποια είναι μάγισσα και την σκότωναν επειδή συνεργάζεται με τον διάβολο… Η Αϊσλιν χαμογέλασε ειρωνικά από μέσα της…  Διάβολος… Οι αχρείοι δεν γνωρίζουν πως εμείς δεν πιστεύουμε στον διάβολο… Πιστεύουμε στην Μεγάλη Θεά, την Μητέρα της Γης. Εκείνη μας χαρίζει την αφθονία της γης και την Σοφία. Ακόμα και η Παρθένα Μαρία που λατρεύουν, δεν είναι τίποτα άλλο από την προσωποποίηση της Μεγάλης Θεάς. Η Αϊσλιν προέρχεται από μια οικογένεια που είχαν κρατήσει την Παλαιά Θρησκεία, με απόλυτη μυστικότητα φυσικά. Το όνομα που της δώσανε σημαίνει «Όνειρο, Όραμα» για το χάρισμα που της είχε δώσει η Μεγάλη Θεά να βλέπει οράματα για το μέλλον.
Τα μάτια της περιπλανήθηκαν μέσα στο πλήθος. Σταμάτησαν πάνω σε έναν πατέρα που κρατούσε την 20χρονη κόρη του. Η Αϊσλιν έγνεψε με το κεφάλι πρώτα στην κόρη και μετά στον πατέρα και εκείνοι της το ανταπέδωσαν. Γνώριζε. Γνώριζαν. Και έπειτα αποχώρισαν.
Το ίδιο βράδυ σε έναν αχυρώνα είχαν μαζευτεί με απόλυτη μυστικότητα 4 οικογένειες. Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που έκαναν, θα μπορούσαν να κοστίσουν τις ζωές όλων τους.  Όλες προσκείμενες στην Αρχαία Θρησκεία, είχαν έρθει για να προσευχηθούν στην Μεγάλη Θεά για να έχουν καλή σοδειά αυτή την χρονιά αλλά και για να προστατεύει τις γυναίκες-αδελφές τους που έχασαν εκείνη την μέρα. Μέσα από τα άχυρα αποκάλυψαν την Μεγάλη Θεά, φτιαγμένη από άχυρα να κάθεται σε έναν θρόνο. Η μητέρα της Αϊσλιν, η αρχιέρεια, άρχισε να ψέλνει. Την ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Η Αϊσλιν πήρε μια μεγάλη πιατέλα και άρχισε να περνάει από όλους τους παρευρισκόμενους όπου έβαζαν μέσα διάφορους καρπούς για να τους προσφέρουν στην Μεγάλη Θεά. Σταμάτησε μπροστά στον άντρα που είχε χαιρετήσει νωρίτερα στην πλατεία που στεκόταν με όλη την οικογένεια του: Την γυναίκα του, τις 3 κόρες και τον 1 γιο. Του έγνεψε για μια ακόμα φορά και εκείνος ανταπέδωσε. Άλλωστε σε λίγο καιρό θα γινόταν πατέρας της. Η μοίρα της Αϊσλιν ήταν προδιαγεγραμμένη: Θα γινόταν Αρχιέρεια στην θέση της μητέρας της, αλλά πρώτα θα παντρευόταν τον γιο εκείνου του άντρα. Έτσι συνήθιζαν: Οι γιοι και οι κόρες των 4 οικογενειών παντρευόταν μεταξύ τους για να κρατήσουν ζωντανή την Αρχαία Θρησκεία σε αυτούς τους θανατηφόρους καιρούς. Η Αϊσλιν αφού μάζεψε όλους τους καρπούς, πήγε στην Μεγάλη Θεά και γονάτισε μπροστά της προσφέροντας τους. Σηκώθηκε με μεγάλη ευλάβεια και κοίταξε την Μεγάλη Θεά. Πόσο μεγαλόπρεπη ήταν στον θρόνο της ανάμεσα στους καρπούς και στα στάχια! Άρχισε να ψάλει με τους υπόλοιπους όταν ξαφνικά τα μάτια της θόλωσαν. Με το χέρι της έκανε νόημα σε όλους να σταματήσουν. Όλοι πάγωσαν. Ήξεραν ότι είχε ένα όραμα. Στάθηκαν αμίλητοι περιμένοντας να ακούσουν τι έχει να τους πει. Η Αϊσλιν στεκόταν για λίγη ώρα εκεί. Και έπειτα τους λέει ψιθυριστά:
-Ντε Σεν Φαλ…. 



Συνεχίζεται...
Επόμενη Κάρτα: O Διάβολος

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος02:15

    Ωχ! Ωχωχωχωχ! Μόνο αυτό σου λέω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα την Μεγάλη Θεά, τι έπαθες; Πονάει η μεσούλα σου;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22:46

    Είναι λίγο φοβιστικό ή κάπως κάνουν τα μάτια μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που σας φόβησα, δεν ήταν τέτοια η πρόθεση...!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21:46

      Καλέ αλίμονο, κάντε δουλειά σας! Θα το αντέξω και λίγο σκιάξιμο!

      Διαγραφή
  3. Εκπληκτικό!!! Μας άφησες άναυδους! Και αναρωτιόμουν τι θα σκάρωνες, γιατί εγώ προσωπικά, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα που να ταιριάζει με το προηγούμενο. Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχάς κυρία Pontifix, επιτρέψτε μου να μείνω 2 μέτρα μακριά σας. Βλέπετε, έχω μερικούς φόβους μην βρεθώ με το κείμενο στην Ιερά Εξέταση... Κατα τα άλλα, πάντα υπάρχει μια σύνδεση στο Ποντικοδρόμιο, σαν άξια ποντικοδρόμος με εμπειρία σε κλείσιμο ιστορίας, το ξέρετε καλά αυτό...!

      Διαγραφή