Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

3. O Διάβολος


- Ντε Σεν Φαλ... Η μεγάλη Ιέρεια...Φωτιές…. Τ’ αδέλφια μας αφανίζονται... Πόνος. Θρήνος. Θάνατος...
Η Άϊσλιν έμεινε ασθμαίνοντας στο κέντρο του κύκλου και τα κλειστά της βλέφαρα άρχισαν να πεταρίζουν γεμάτα αγωνία, ενώ από τα χείλη της ξεχύθηκε ένας ακατάληπτος μπερδεμένος ψίθυρος.
-Ντε Σεν Φαλ….Ένας κήπος με αγάλματα…Ένας γρίφος... κρυμμένος στα μεγάλα ξόανα…
-Έρθα, Έννυα, Ταντίτα, Μάγια...Τέσσερις γυναίκες - Τέσσερις  οικογένειες - Τέσσερα στοιχεία της φύσης. Ενώνονται ξανά ….Ο κήπος με τα μαγικά ξόανα ξέρει...
Η ανάσα της ξαφνικά έγινε κοφτή, η φωνή της, ράγισε.
–Μια σκιά, ένας άνδρας. Έχει φωτιά στα μάτια… ένας δαίμονας…Ο Διάβολος της καινούριας θρησκείας...μετά από αιώνες...Ξέρει... Φοβάται τη Θεά. 
- Όμως, η δύναμη θα γυρίσει… Ντε Σεν Φαλ... Θα ξεκλειδώσει τα μυστικά στις αδελφές μου από το μέλλον… Ο κήπος κρατάει το κλειδί... Έρθα, Έννυα, Μάγια, Ταντίτα... Γη, Φωτιά , Νερό,  Αέρας, θα ενωθούν ξανά...Θα γυρίσουμε.
Η Άϊσλιν σιώπησε. Τρόμος και δέος κρατούσαν όλη αυτή την ώρα την ομήγυρη σιωπηλή, παγωμένη, θαρρείς και δεν τολμούσε κανείς ούτε ν' ανασάνει. Η μητέρα της όμως, η μεγάλη αρχιέρεια, διαισθάνθηκε πως αυτό που ζούσαν ήταν μία από εκείνες τις σπάνιες φορές που η Θεά τους τιμούσε με ένα όραμα πολύ δυνατό και ξεκάθαρο, ένα παράθυρο ανοιχτό στους αιώνες που θα ακολουθούσαν.  Έπιασε τα χέρια των διπλανών της, έκανε νόημα στους υπόλοιπους της ομάδας να την μιμηθούν, να φτιάξουν τον μαγικό κύκλο της δύναμης και ύψωσε τη φωνή της.
- Έρθα, Έννυα, Μάγια, Ταντίτα... Γη, Φωτιά , Νερό,  Αέρας, στα χρόνια που θα ‘ρθούν, θα γεννηθούν και θα ενωθούν. Είμαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, χωρίς αρχή και δίχως τέλος.
Σιγά-σιγά, στην σιγουριά της  φωνής της ενώθηκαν και όλες οι άλλες.
-Είμαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, χωρίς αρχή και δίχως τέλος....

1 Μαΐου, 2014
Σαν Φραντσίσκο, Η.Π.Α.
«Ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» σκέφτηκε η Έρθα Κάμινγκ, διαβάζοντας ξανά την εισήγησή της για το Ανώτατο Δικαστήριο.  Στα 42, η περιβαλλοντολόγος νομικός και ακτιβίστρια, ήταν γνωστή για το πείσμα της, στους νομικούς κύκλους της πόλης. Όμως σήμερα, η ανάμνηση του πρόσφατου ταξιδιού της στην Τοσκάνη έκανε τον νου της να ξεστρατίζει. «Ο κήπος των Ταρώ, λουσμένος στον ήλιο», σκέφτηκε και κοίταξε μελαγχολικά το συννεφιασμένο ουρανό που βάραινε έξω από το παράθυρό της. «Μακάρι να μπορούσα να διακτινιστώ...»

Κορκ, Ιρλανδία
Η Εννυα Μπλέικ ξεδίπλωσε το σώμα της και πήρε βαθιά ανάσα. Στα 68 της, η καθηγήτρια – θρύλος του τμήματος μεσαιωνικών σπουδών της Οξφόρδης, ειδικευμένη στην ερμηνεία των συμβόλων, παραδέχτηκε με στεναχώρια ότι ακόμα και το ξεβοτάνισμα του μικρού της κήπου, αποτελούσε πλέον γι’ αυτήν έναν μικρό άθλο. Τίναξε τα χώματα από την ποδιά της και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της, όπου μια τσαγιέρα ζεστό ερλ γκρέι και η αγαπημένη της τράπουλα ταρώ, την περίμεναν στο τραπεζάκι δίπλα στο τζάκι.

Μαρακάιμπο, Βενεζουέλα
Η Μάγια Λόκο στριφογύρισε στις μύτες των ποδιών της και σχημάτισε τόξο με το κορμί της. Ο χορός ήταν η ζωή της από τότε που θυμόταν τον εαυτό της. Στα 21 της ήταν ήδη μια διασημότητα στην χώρα της, η παράσταση που ετοίμαζε όμως, θα ξεπερνούσε τα στενά σύνορα της Λατινικής Αμερικής. Προσκεκλημένη στην Ταρκουίνια της Τοσκάνης για τους εορτασμούς αφιερωμένους στη μνήμη της διάσημης καλλιτέχνιδας Νίκι Ντε Σεν Φαλ, αισθανόταν  ότι το άστρο της επιτέλους ήταν έτοιμο να λάμψει.

Κιότο, Ιαπωνία
Η πεντάχρονη Ταντίτα Ναΐσο άπλωσε τα χεράκια της να πιάσει την ηλιαχτίδα που έμπαινε από το παράθυρο.  Η μητέρα της την παρακολουθούσε με λατρεία . Αυτιστική, διέγνωσαν οι γιατροί. Μαγεμένη, τους απάντησε εκείνη. Από την πρώτη στιγμή  είχε καταλάβει ότι το κοριτσάκι της ήταν διαφορετικό, αποκομμένο από τον γνωστό, ορατό κόσμο, συνδεδεμένο με τον κόσμο του άπιαστου και του φευγαλέου. Την είδε να χαμογελά και να ψιθυρίζει, απευθυνόμενη σε κάποιον από τους άυλους φίλους της. Για λίγες στιγμές, έμοιαζε σαν ν' αφουγκράζεται κάτι και ξαφνικά, η παιδική της φωνούλα ακούστηκε καθάρια, να τραγουδά ένα άγνωστο, παράξενο τραγουδάκι:
-Είμαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, χωρίς αρχή και δίχως τέλος....

Συνεχίζεται...
Επόμενη Κάρτα: Οι Εραστές

7 σχόλια:

  1. Θα το πώ, αν και ποτέ δεν μου άρεσε να χρησιμοποιώ ξενικές εκφράσεις : RESPECT!
    Εξαιρετικό, Πον Τίκι! Δεν έχω λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, αλλά πάτησα στα δικά σας θεμέλια. Εξάλλου: Είμαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, χωρίς αρχή και δίχως τέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά, πολύ εμπνευσμένο το κείμενο! Άξιζε ο ύπνος που έχασες, γιατί είναι ένα μικρό διαμαντάκι! (όπως μου αρέσει να λέω)... Βέβαια με την δεύτερη ανάγνωση με προβλημάτισε ένα πράγμα: Ποιος είναι αυτός ο Άντρας/Σκιά/Διάβολος που είδε στο όραμα της η Αισλιν; Πως συνδέεται με τα 4 πρόσωπα αφού το κάθε πρόσωπο είναι σε διαφορετική ηλικία και τοποθεσία; Μας βάζεις σε μεγάλη ιντριγκα Πον Τίκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χοχο, αυτό μένει να το ψάξουν οι επόμενοι... Κι εγώ έχω αγωνία και περιέργεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12:49

    Όντως, είσαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, χωρίς αρχή και δίχως τέλος!
    Τα σέβη μου Πον Τίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος09:45

    Ω! σας ευχαριστώ πολύ. Δεχόμεθα σέβη και χειροφιλήματα καθημερινά, 10:00-14:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Αν ωστόσο επιθυμείτε γονυκλισία και ασπασμό της Παπικής βούλας, συγχωροχάρτι, ή/και πιάσιμο του Πάπα τα αρ..δια, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον συνάδελφο, Σεβασμιότατο Ποντίφικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις παραπάνω επιδείξεις σεβασμού, δεν υπάρχει ωράριο. Μπορείτε να έρχεστε οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

      Διαγραφή