Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

11. Ο Ήλιος








Στα σανσκριτικά " ABINAYA" σημαίνει " το πέρασμα". Αυτή ήταν η επιγραφή που φαινόταν αχνά στο σώμα- κλεψύδρα του φρεσκογεννημένου και φρεσκομεταλλαγμένου τέρατος.
Πέρασμα από έναν κόσμο σε άλλο....
Οι περισσότερες θρησκείες αποδέχονται την ύπαρξη της ψυχής. Στο τέρας πάνω βρίσκονταν στριμωγμένες, συμπαγείς, παγερές, κατάμονες, και άθλιες- αντανακλώντας την εικόνα καθενός που τολμούσε να τις κοιτάξει. Είχαν τη μορφή καθρέφτη- κάπου στο πάνω μέρος του σώματός του. Σαν κεφαλή.
Ήταν οι ψυχές των ανθρώπων- οι οποίοι για την επιθυμία τους- ξεπουλήθηκαν με αντάλλαγμα μαγεία. Πίστευαν ότι θα άλλαζαν τη δεδομένη- αντίξοη για τον πόθο τους πραγματικότητα. Πολλοί το πέτυχαν μονάχα βραχυπρόθεσμα. Άλλοι καθόλου. Άφησαν μόνο το μίσος και τον καημό να φωλιάσουν μέσα τους. Περίλυποι, χιλιοβασανισμένοι και θλιβεροί εις του αιώνες των αιώνων....
Σε αυτή την ιδιόρρυθμη παρέα είχαν μαζευτεί αταίριαστοι μεταξύ τους άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Κάποιοι φαινόταν σαν να είχαν βάσιμες υποψίες για το τι έπρεπε να συμβεί. Οι περισσότεροι πάλι- όχι. Απλά κινούμενοι από ισχυρή εσωτερική παρόρμηση- έμεναν στις θέσεις τους και ακολουθούσαν σαν πρόβατα.
Ο γύφτος, ο Χάνσετ, oι γυναίκες. Με το ξημέρωμα άρχισαν να πλησιάζουν γύρω από το απόκοσμο τερατούργημα που είχε μεταμορφωθεί σε κάτι πιο ανθρώπινο και σουρεαλιστικό . Με την πρώτη ηλιαχτίδα που έπεσε πάνω σε αυτό που έμοιαζε καθρέφτης- το περίπου- πρόσωπο του τέρατος- ένωσαν τα χέρια τους. Σχημάτισαν ένα κύκλο.


https://www.youtube.com/watch?v=6AFfTjrOv98




Ο ήλιος βγήκε για τα καλά. Φώτιζε το αίμα που έβγαινε από τις μύτες και τα μάτια όλων όσων αποτελούσαν τον κύκλο. Ο γύφτος έψελνε κάτι αρχαιοελληνικό. Η Ταντίτα άρχισε να ουρλιάζει: "Μάναααα- Μάνααααα- Μάναααααααα"..... "σώσον τας ψυχάς ημών" βροντοφώναζε ο Χάνσετ. Και ύστερα- σκόνη του ήλιου: Χρυσόσκονη και μυρωδιά από αίμα και μαρτύριο.
Όλοι όσοι βρίσκονταν στον κύκλο αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο ύβρη για οποιαδήποτε θρησκεία.Κουβαλούσαν κατάρες πολλών γενεών- χωρίς να έχουν επίγνωση. Αναθεματισμένοι- όσο και οι ψυχές του καθρέφτη- ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να αντέξουν τέτοια έκθεση στη βεβήλωση. Ήταν γενετικές μεταλλάξεις διασταυρώσεων αναθεματισμένων ανθρώπων.
Φυσικά, ο χειρότερος όλων- ο Χάνσετ: Γενιές ολόκληρες ιερέων βουδιστών και εβραίων μάγιστρων σε αντιπαράθεση. Ανθρωποθυσίες- αίμα- κανιβαλισμός- αιμομιξίες με ανθρώπους και ζώα- βασανιστήρια..... ο ίδιος δε γνώριζε την ιστορία του. Είχε μόνο την αίσθηση- σχεδόν βεβαιότητα ότι δεν ήταν τυχαίος.
Ποτέ δεν εξορκίζεται το μίασμα χωρίς θυσία......
Ο ήλιος έκαιγε. Η ώρα της μεγάλης Μάνας πλησίαζε. Δικά της δημιουργήματα όλα τα όντα.
Θα λεγε κανείς ότι διασκεδάζει με την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης.
Ο κύκλος έκλεισε πλέον. Στο κέντρο του είναι οι χαμένες ψυχές. Χέρι- χέρι οι φέροντες την κατάρα αναφωνούν:
"Είμαστε κύκλος μέσα σε κύκλο, με αρχή και τέλος. Μῆτερ συγχώρεσον ημάς""


ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15:23

    Δεν έχω τί να πω. Μπράβο Κατσουλοτάτη μας, γράψατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ όμως κολλάει να σχολιάσω με άσμα... https://www.youtube.com/watch?v=or6U7oG-Ny8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατσουλοτάτη μένω άναυδη! Ευτυχώς που δεν γράφω εγώ μετά!!!
    Πάντως διακρίνω μια ελαφριά απέχθεια στο πρόσωπο του Χανσεντ ή ιδέα μου είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχχ...Δεν ξέρω πώς το εννοείτε ponti-fix το "άναυδη". Εύχομαι όχι από αηδία!
      Η συνέχεια μπορεί να είναι ανατρεπτική και καθόλου splatter. Για να δούμε....
      Πάντως ο Θάνατος είναι από τα αγαπημένα μου χαρτιά των ταρώ. Δεν το ερμηνεύω ποτέ ως φυσικό θάνατο- αλλά ως ανατροπή. Τέλος μιας εποχής. Αρχή της επόμενης μέσα από το θάνατο της προηγούμενης.....
      (ο Χάνσετ- απλά είναι χαρισματικός και αντέχει- γι'αυτό τον βαράω!)

      Διαγραφή