Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

17.2


Wensum Lodge Hotel, Φάκενχαμ, 27 Μαΐου 2010

Η Μίρτλ χάιδεψε απαλά τις  ξεθωριασμένες φωτογραφίες. Δεμένες με μια χλωμή τριμμένη κορδέλα, ήταν το πολυτιμότερο δώρο  που της απέμεινε από εκείνο που κάποτε ήταν το σπίτι των παππούδων της. Αυτές, και ένα πυκνογραμμένο τετράδιο, ένα  ημερολόγιο με θαμπωμένα από το χρόνο καλλιγραφικά γράμματα.
 

Άπλωσε με προσοχή τις φωτογραφίες στο κάλυμμα του κρεβατιού της:  την όμορφη κοπέλα με το περίστροφο, έναν κομψό άνδρα με βαμμένα βλέφαρα και αριστοκρατικό κοστούμι, μια παρέα χαρούμενη μπροστά στον μυθικό Τιτανικό…. Κιτρινισμένα αποκόμματα από εφημερίδες ανάμεσά τους:  Πτώματα κομματιασμένα στο Χάντσον Ρίβερ, δηλητηριασμένες γυναίκες, ξεκληρίσματα μαφιόζικων συμμοριών, ένα σιδηροδρομικό ατύχημα, τα εγκαίνια του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγ, μια καταχώρηση για κάποιο καμπαρέ της εποχής που τραγουδούσε η αισθησιακή Λίμπυ….   

Αισθάνθηκε πως όλα αυτά ήταν εκεί, κρυμμένα στα χαλάσματα του σπιτιού των προγόνων της και την περίμεναν. Ένοιωσε ότι τα φαντάσματα αυτών των ανθρώπων  που έζησαν και πέθαναν πριν από σχεδόν έναν αιώνα ήταν εκεί και περίμεναν αυτήν για να τα κάνει να ξαναζωντανέψουν, να πουν την ιστορία τους, να δικαιωθούν.

Ξεφύλλισε το ξεθωριασμένο ημερολόγιο και με έκπληξη διαπίστωσε πως ο γραφικός χαρακτήρας στο τέλος ήταν διαφορετικός από εκείνον του αρχικού ιδιοκτήτη.

Ζήτησε να της φέρουν ένα μπέρμπον στο δωμάτιό της, έβαλε τα ακουστικά του Ipod της, και άρχισε να διαβάζει:

Νέα Υόρκη, Ιανουάριος 1931.

1 σχόλιο:

  1. Ποια είναι η Μιρτλ και πως συνδέεται με όλους αυτούς μαζί; Εχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω τι σχέση έχει η Μιρτλ με τους υπόλοιπους σε συνδιασμό με εκείνο το μεγάλο γεγονός που έγινε τον Μαιο του 1931....

    ΑπάντησηΔιαγραφή